Vad är hvls?

HVLS fläktar energieffektivisering i en lager
HVLS fläkt från ENCY i lagerlokal

HVLS -

High Volume Low Speed

High-volume, low-speed (HVLS) fläktar är noggrant utvecklade för att bidra med mer funktionalitet än traditionella fläktar.

HVLS-lösningar är väldigt effektiva när det kommer till att återvinna värme, komfort kylning, reducera fukt och odör, både inomhus och utomhus. Med dessa fläktar sparas upp till 45% på uppvärmningskostnader och upp till 30% på nedkylningskostnader.

SÅ FUNGERAR HVLS FLÄKTAR

Energieffektivisering på ett smartare sätt

DESTRATIFIERING

För de kalla månaderna

Med vår unika design slipper du stora ombyggnationer och kostnader för ventilationssystem. Vi löser problemet med endast två rörliga delar. Dessutom har de låg ljudnivå, energiförbrukning och vikt, och du slipper olja och tätningar som kan läcka. 

Under kallare månader, skjuter vår HVLS-fläkt försiktigt den heta luften som sitter fast i taknivån ner mot komfortzonen där den behövs. Denna process kallas för destratifiering och säkerställer en jämn temperatur och fuktighet i byggnaden.

Resultatet blir ett bättre inomhusklimat, betydligt minskad energiförbrukning och lägre koldioxidutsläpp.

HVLS energieffektiva fans i ett skolgym eller idrottshall

KOMFORT KYLNING

För de varma månaderna

Under de varmare månaderna hjälper den nätta brisen som skapas av vår HVLS-fläkt att minska temperatur-känslan med flera grader°C. 

Detta minskar eller eliminerar avsevärt behovet av luftkonditionering samtidigt som det ökar den mänskliga komfortnivån. 

byggnader och rum med befintlig mekanisk ventilation eller luftkonditionering hjälper HVLS-fläkten att minska belastningen på dessa, vilket minskar energiförbrukningen.

TERMISK KOMFORT

Under sommaren används HVLS fläktarna för att sänka den upplevda temperaturen med 5-7 grader.


DESTRATIFIERING

På vintern används HVLS fläktar för värmeutjämning genom att eliminera de varma och kalla skikten i luften.


LUFTKVALITET

Med vår lösning reduceras antalet partiklar av virus och bakterier, inkl. Covid-19, och förbättrar därmed luftkvaliteten.

TERMISKT VÄLBEFINNANDE

Värmestress försämrar människan och djurens produktivitet och ökar chanserna för arbetsskador. Därför förbättrar HVLS fläktarna människor och djurs produktivitet under sommaren.

ENCY är din svenska leverantör av HVLS fläktar.
Häng med oss mot en mer hållbar framtid!